Peer Review
Toate lucrările trimise spre publicare sunt supuse procesului de double blind peer review.
Articolele vor fi prezentate fără nici o mențiune care să permită identificarea autorului. Într-un document separat se vor indica: numele autorului; datele de contact (funcția, afilierea instituțională, coordonatele electronice ale autorului); un rezumat și cinci cuvinte-cheie în limba engleză și în limba română (maxim 2000 de semne).
Articolele vor fi citite de comitetul editorial și, dacă se consideră necesar, vor fi evaluate de comitetul științific, cu respectarea condiției anonimatului, atât a autorului, cât și a evaluatorului. Membrii comitetului științific pot evalua lucrările ei înșiși sau pot invita ad-hoc referenți pentru anumite arii de expertiză. Operațiunea de peer review constă în completarea unei fișe de evaluare standardizate care va menționa, în funcție caz, acceptarea, acceptarea cu modificări sau respingerea articolului. Conținutul evaluării va fi comunicat autorului în termen de cel mult trei luni.
Descarcă fișă de evaluare de aici.
CRITERII DE ACCEPTARE.
INDICAȚII PENTRU EVALUATORI
Prezentarea articolului. Stilul e clar și adecvat subiectului?
Rezumatul. Articolul are un rezumat? Acesta conține cele mai importante propuneri/ demonstrații ale studiului?
Lungimea articolului. Evaluatorii trebuie să aprecieze dacă materialul prezentat în articol e suficient de interesant încât să îi justifice lungimea. Articolul ar trebui să fie scurtat și prezentat într-o altă formă?
Metodologia. Metodologia prezentată în manuscris și analizele propuse sunt corecte?
Referințe. Articolul conține referințele necesare pentru a asigura contextul lucrării? Autorul studiului a furnizat toate datele, citatele și referințele relevante?
Originalitatea. Lucrarea e relevantă și nouă? Conține materiale suplimentare față de cele deja cunoscute în bibliografie? E o cercetare exploratorie sau de sinteză?
Impactul. Articolul va contribui la dezvoltarea cercetărilor viitoare în aria sa tematică? Care este semnificația și impactul potențial al lucrării?